Cei mai buni saci de dormit

Cei mai buni saci de dormit
Unde folosim sacul de dormit
Cand pleci in vacanta cu cortul, la mare sau la munte, un sac de dormit confortabil este nelipsit din bagajul tău de vacanţă, pe lângă cort, rucsac şi haine impermeabile.
In Romania, dar si in strainatate multi oameni folosesc sacii de dormit si atunci cand stau la anumite cabane de munte sau in refugii, unde conditiile de igiena lasa de dorit.
Cum se alege un sac de dormit
Vom alege sacul de dormit in funcţie de condiţiile climatice si temperaturile maxime si minime ale locului in care alegem sa ne petrecem noaptea.
Pentru a fi sigur ca achizionezi cel mai bun sac de dormit, ar fi bine sa tii cont de urmatoarele aspecte:
-  sacul trebuie sa fie confortabil în raport cu temperatura exterioară. Daca temperatura scade, va scadea si indicele de confort. Astfel vara vom alege un model de sac cu zona de confort la temperaturi pozitive, iar pentru munte si pentru sezonul de iarna vom alege un sac ce rezista bine la temperaturi termice scazute, pana la -20 grade Celsius.
- in cazul in care doriti sa mergeti pe munte, este bine sa alegeti un model usor si compact, pentru a nu ocupa mult spatiu in rucsac. Greutatea maxima pentru un astfel de sac ar trebui sa fie de 2kg
- forma sacului este si ea foarte importanta. In cazul drumetiilor pe munte, este bine sa alegeti un sac tip mumie, pentru ca este mai calduros. In schimb, in camping sau la cabana puteti opta pentru un sac de dormit tip plapuma pentru ca ofera mai multa libertate de miscare.
- materialul din care este fabricat sacul de dormit. Materialul sintetic este recomandat pentru ca se intretine mai usor si este mai ieftin.
 
Iata care sunt recomandarile noastre in materie de saci de dormit:
 
Cel mai bun sac de dormit vara si in camping
Sac de dormit Highlander Serenity 250
Pentru drumetiile de vara, dormitul la refugii, stane sau cabane va recomandam sacul de dormit Serenity 250, care dispune raport calitate-pret excelent , este fabricat din materiale usoare (cantareste 1,6 kg), fiind unul dintre cei mai accesibii si durabili saci de dormit de pe piata  
 
Cel mai bun sac de dormit 3-4 sezoane
Sac de dormit Highlander Serenity 350
Acest sac de dormit este ideal pentru a fi folosit in drumetii pe munte, dar si in camping, primavara si toamna, asigurand un confort termic sporit ( temperatura de confort superioara este -2 grade Celsius). Fabricat din materiale de calitate si la un pret accesibil, sacul de dormit Serenity 350 are o greutate de numai 1,8 kg.
 
Cel mai bun sac de dormit iarna
Sac de dormit Highlander Serenity 450
Acesta este un sac de calitate, rezistent si foarte util pentru drumetiile la munte in timpul iernii,  la temperaturi foarte scazute. Are forma de cocon, ceea ce va permite o mentinere a temperaturii interioare mult mai bune. Temperatura de confort maxim a acestui sac de dormit este cuprinsa intre -10 si +6 grade Celsius, iar limita extrema pana la care poate fi folosit este de -28 grade Celsius.
 
Cel mai usor sac de dormit
Sac de dormit Wilsa Trail 600 Tarifa
Un sac de dormit Light, usor si robust, care sa ocupa putin spatiu, ideal pentru sezonul primavara-vara.
Este printre cei mai usori saci de dormit din gama sa, cantarind 600 de grame, atat de usor si compact, incat efectiv vei uita de el in rucsac.
 
Cel mai ieftin sac de dormit
Sac de dormit Highlander Sleepline 250 Mummy
Acesta este un sac de dormit recomandat 2 sezoane, design clasic si practic. Este perfect pentru camping, caravane si festivaluri.
 
Cel mai bun sac de dormit pentru copii
Sac de dormit Highlander Sleepline 300 junior
Sacul de dormit pentru copii este realizat în culori vesele și materiale de calitate. Este conceput pentru a oferii copiilor și adolescenților un confort termic perfect. Potrivit pentru o inaltimea copiiilor de 120-155 cm.
 
Pentru mai multe informatii si sfaturi poti urmari si video-ul nostru, de pe canalul Youtube/EchipMont Romania: Cele mai importante 2 aspecte cand alegi un sac de dormit

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!