Cum ne imbracam pe munte #2 Mid layer

Cum ne imbracam pe munte #2 Mid layer
Atunci cand pleci in drumetie trebuie sa tii cont de o multime de lucruri, dar mai ales trebuie sa inveti cum sa te imbraci corect cand mergi pe munte. Indiferent de anotimp, fie ca este esti prins de o furtuna de vara sau trebuie sa infrunti viscolul iernii, hainele potrivite iti pot salva viata.

Pentru a pastra caldura corpului, indiferent de activitate fizica prestata (drumetie, alergare, catarare pe stanci, alpinism sau schi) este recomandat sa ne imbracam in straturi, folosind haine de baza, indermediare, de vant, termice si de protectie).

Atunci cand te imbraci în straturi ai posibilitatea de a te îmbrăca/dezbrăca de un strat sau mai multe pentru a regla temperatura corpului:
- cand îți este prea cald (pe o urcare sau in timpul zilei) poti da jos un strat sau două
- cand îți este prea frig (dacă stai pe loc, bate vantul sau esti la inaltime mai mare) poti pune  pe tine inca un strat.

Cel mai important strat este primul strat care intră în contact direct cu pielea - despre care am povestit si noi in articolul  prezent pe blogul EchipMont si in clipul Cum ne imbracam pe munte - #1 Base Layer prezent pe canalul youtube EchipMont

Legat de stratul intermediar, mai multe informatii poti gasi in clipul Cum ne imbracam pe munte - #2 Mid Layer iar, pentru confortul nostru, putem sa folosim o gama larga de produse, iar pe unele dintre ele (cele intermediare sau mid layer) vi le prezentam si noi in articolul urmator:

Polar Highlander JURA Fleece
Polarul Highlander Jura este potrivita atunci cand vrei sa mergi la munte,  indiferent de sezon. Polarul ofera o izolatie termica ridicata si in acelasi timp ofera o buna resiprabilitate si confort in miscare.
Polarul mentine o temperatura optima, absoarbe umezeala de pe piele si a o elimina rapid, plus se usuca usor.

Geaca Highlander FARA Insulated
 Geaca Highlander FARA este usoara(300 de grame), compresiva ( nu ocupa spatiu mult in rucsac) si ofera protectie impotriva temperaturilor scazute. Un alt avantaj al acestei geci este faptul ca elimina umezeala/transpiratia corpului, pentru a ramane uscat si confortabil.

Vesta reversibila Highlander Reversible 
Aceasta veste reversibila, foarte usoara(cantareste 250 de grame) poate folosita ca mid-layer sau strat exterior, este excelenta in a pastra caldura corpului si a  bloca vantul sau ploaia, datorita strat de puf TECLOFT.

Jacheta Windproof/Polar Highlander Hirta Hybrid 
Indiferent de activiatea fizica prestata ( drumestie, alergare, escalada, schi), jacheta Highlander Hirta Hybrid  se poate folosi atat ca mid-layer, cat si ca strat exterior, fiind perfecta pentru toti cei carora le place aventura.
Aceasta jacheta are un strat interior de polar, care asigura confortul termic, iar pe exterior este echipata cu un strat windproof pentru a asigura protectie impotriva vantului.
 
Intra acum pe EchipMont in sectiunea Imbracaminte Outdoor si alege produsul care ti se potriveste, pentru a te simti mereu confortabil in echipamentul de munte, indiferent de conditiile meteo.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!