Măsurarea corectă a piciorului pentru încalțămintea potrivită

Măsurarea corectă a piciorului pentru încalțămintea potrivită
Salutare,

De foarte multe ori am fost întrebați cum știu dacă pantoful de alergare sau bocancul se potrivesc piciorului meu. De foarte multe ori, această întrebare vine și ca urmare a faptului că mărimea branțului diferă de la producător la producător, de exemplu, 43 la Hoka să nu fie similar cu 43 la Nike sau La Sportiva.

Ideal ar fi să mergem în magazin să probăm încalțămintea, însă dacă nu avem această posibilitate și facem achiziția online, mai jos găsești 5 pași prin care poți face o măsurătoare corectă a piciorului tău și să te scutească de un retur al încalțărilor.

1️⃣ Stând drept(ă), pune unul din picioare pe o foaie de hârtie și trasează conturul piciorului cu un creion sau pix. Pentru o măsurătoare cât mai exactă, roagă pe cineva să te ajute și să deseneze conturul pentru tine.
2️⃣ Folosind o riglă sau o ruletă, măsoară distanța în centimetrii dintre spatele călcâiului și cel mai îndepărtat punct al piciorului (în funcție de anatomia piciorului tău, acest punct poate fi vârful degetului mare sau cel de-al doilea deget).
3️⃣ Repetă pașii de mai sus și pentru piciorul celălalt. De asemenea, efectuează măsurătorea și pe lateral pentru a determina cat de lat este piciorul tău.
4️⃣ Având in vedere că marimea picioarelor diferă, se va lua in considerare, ca referință, masuratoarea în centimetrii al celui mai mare picior.
5️⃣ Verifică pe site-ul producătorului de încalțăminte sau întreabă vânzătorul care este mărimea echivalentă pentru dimensiunea piciorului tău in centimetrii (ca măsură de siguranță adaugă 0,5 cm peste aceasta, ex: dacă ai piciorul de 26 cm, ia mărimea echivalentă pentru 26.5 cm).
Sperăm ca aceste sfaturi să-ți fie de folos, spor la măsurători 🙂

👟🥾Nu uita sa verifici oferta EchipMont pentru încălțări de alergare sau bocanci de munte !

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!